Appelsinsaus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En frisk og god appelsinsaus som både er søt, salt og syrlig. Nydelig til kalkun, and og svinekjøtt. 

Ingredienser

  • 3 dl sjy/kraft fra steking
  • 3 dl vann
  • saft og finrevet skall av 1 stk appelsin
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ss soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts flytende honning
Vis næringsinnhold
Energi
14kcal
Fett
0.1g
Protein
0.4g
Karbohydrater
2.8g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Sil kraft/sjy om nødvendig og hell den i en kjele. Tilsett revet skall og saft fra appelsin. Kok opp.
  2. Rør maisennamel ut i litt kaldt vann og hell i kjelen mens du visper.
  3. Kok opp på nytt. Smak til med soyasaus honning og pepper. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.