Appelsinsaus med krydder

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en nydelig, kremet appelsinsaus som passer utmerket til kalkun eller svin. Sausen er krydret med kanel og stjerneanis for å få det lille ekstra løftet.

Ingredienser

  • 4 stk appelsin
  • 1 l kalkunkraft eller kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 12 stk rød chili
  • 1 stk hel kanel
  • 4 stk stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 4 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær av det ytterste gule, skallet på appelsinen og spar det.
  2. Klem ut appelsinsaften i en kjele, tilsett kalkunkraft, fløte, chili og krydder. La det småkoke i 20 minutter.
  3. Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Hell væsken i en tynn stråle i sausen under omrøring til sausen er passe tykk.
  4. Ha appelsinskallet i sausen og la det trekke i ca. 10 minutter, til du har en god sitrussmak. Ligger appelsinskallet for lenge i sausen kan smaken bli bitter.
  5. Sil sausen og smak til med salt og pepper. Server den med noen av stjerneanisene som pynt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.