Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lune endiver , appelsinsaus med krydder - høydebilde

Appelsinsaus med krydder

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. appelsin
  • 1 l kalkunkraft eller kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 4 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en nydelig, kremet appelsinsaus som passer utmerket til kalkun eller svin. Sausen er krydret med kanel og stjerneanis for å få det lille ekstra løftet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. appelsin
  • 1 l kalkunkraft eller kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 4 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær av det ytterste gule, skallet på appelsinen og spar det.
  2. Klem ut appelsinsaften i en kjele, tilsett kalkunkraft, fløte, chili og krydder. La det småkoke i 20 minutter.
  3. Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Hell væsken i en tynn stråle i sausen under omrøring til sausen er passe tykk.
  4. Ha appelsinskallet i sausen og la det trekke i ca. 10 minutter, til du har en god sitrussmak. Ligger appelsinskallet for lenge i sausen kan smaken bli bitter.
  5. Sil sausen og smak til med salt og pepper. Server den med noen av stjerneanisene som pynt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 26.09.2023 00:31:47