Ingredienser

  • ca. 800 g indrefilet av elg , delt i biffer
  • 8 skiver bacon
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Appelsinsaus:

  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

  • 8 stk. gulrot , evt. babygulrøtter
Del

Elgbiff med bacon

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 800 g indrefilet av elg , delt i biffer
  • 8 skiver bacon
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Appelsinsaus:

  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

  • 8 stk. gulrot , evt. babygulrøtter

Slik gjør du

1. Rens småløk, og legg dem i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.

2. Krydre elgbiffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

3. Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

4. Sett gulrøtter over til koking.

Server gjerne med en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant