Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsin- og honningsaus

Appelsin- og honningsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss flytende honning
  • 2 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 3 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken hos lam.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss flytende honning
  • 2 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 3 ss smør

Slik gjør du

  1. Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.
  2. Ha i sjy/kraft og la det koke opp.
  3. Sil sausen og pisk inn smøret.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB14 10.06.2023 16:39:48