Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremet appelsinsaus

Kremet appelsinsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 stk. hakket rød chili (evt. litt mer)
  • 2,5 dl stekesjy /kraft (og evt. hvitvin)
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • ca. 1 ts revet appelsinskall (evt. litt mer)

salt og kvernet pepper

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel saus med frisk smak av appelsin. Denne sausen passer spesielt got til retter av kylling, kalkun og and, og kan godt serveres både varm og kald.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 stk. hakket rød chili (evt. litt mer)
  • 2,5 dl stekesjy /kraft (og evt. hvitvin)
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • ca. 1 ts revet appelsinskall (evt. litt mer)

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fres løk og chili blank i smør, tilsett stekesjy/kraft/hvitvin og appelsinjus. Kok inn til det halve.
  2. Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med revet appelsinskall, salt og pepper.

Sausen kan også serveres kald:

  1. Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Avkjøl.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 07:42:16