Currygryte i rundstykke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er den mest populære streetfood-retten i Sør Afrika, der den på folkemunne heter Bunny! Originalnavnet på retten er Bunny Chow og består av uthulet loff fylt med velsmakende curry. I dette tilfellet kyllingcurry.

Ingredienser

  • 250 g kylling lårfilet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. potet
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 dl vann
  • 4 stk. fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk. cherrytomat

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i passe store terninger.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern.
  3. Stek løk i olje til den er blank. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver, chilipulver, sukker, salt og pepper. Fres blandingen til den tykner. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann, hvis det begynner å brenne seg litt.
  4. Tilsett kyllingkjøtt og la det frese med i ca. ett minutt eller til kjøttet skifter farge.
  5. Ha i hermetiske tomater.
  6. Skjær potet og gulrot i terninger og ha i gryta.
  7. Sett på lokk, senk varmen og la det hele småkoke i 30 minutter.
  8. Skjær av toppen på rundstykkene. Ta ut innmaten og fyll hulrommet med kyllingcurry. Pynt med koriander og en halv cherrytomat.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie