Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Currygryte i rundstykke

Currygryte i rundstykke

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kylling lårfilet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. potet
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 dl vann
  • 4 stk. fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk. cherrytomat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er den mest populære streetfood-retten i Sør Afrika, der den på folkemunne heter Bunny! Originalnavnet på retten er Bunny Chow og består av uthulet loff fylt med velsmakende curry. I dette tilfellet kyllingcurry.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kylling lårfilet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. potet
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 dl vann
  • 4 stk. fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk. cherrytomat

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i passe store terninger.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern.
  3. Stek løk i olje til den er blank. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver, chilipulver, sukker, salt og pepper. Fres blandingen til den tykner. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann, hvis det begynner å brenne seg litt.
  4. Tilsett kyllingkjøtt og la det frese med i ca. ett minutt eller til kjøttet skifter farge.
  5. Ha i hermetiske tomater.
  6. Skjær potet og gulrot i terninger og ha i gryta.
  7. Sett på lokk, senk varmen og la det hele småkoke i 30 minutter.
  8. Skjær av toppen på rundstykkene. Ta ut innmaten og fyll hulrommet med kyllingcurry. Pynt med koriander og en halv cherrytomat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 22.07.2024 06:31:35