Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Currygryte i rundstykke

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 250 g kylling lårfilet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. potet
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 dl vann
  • 4 stk. fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk. cherrytomat
Del

Currygryte i rundstykke

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er den mest populære streetfood-retten i Sør Afrika, der den på folkemunne heter Bunny! Originalnavnet på retten er Bunny Chow og består av uthulet loff fylt med velsmakende curry. I dette tilfellet kyllingcurry.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 250 g kylling lårfilet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. potet
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 dl vann
  • 4 stk. fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk. cherrytomat

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i passe store terninger.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern.
  3. Stek løk i olje til den er blank. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver, chilipulver, sukker, salt og pepper. Fres blandingen til den tykner. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann, hvis det begynner å brenne seg litt.
  4. Tilsett kyllingkjøtt og la det frese med i ca. ett minutt eller til kjøttet skifter farge.
  5. Ha i hermetiske tomater.
  6. Skjær potet og gulrot i terninger og ha i gryta.
  7. Sett på lokk, senk varmen og la det hele småkoke i 30 minutter.
  8. Skjær av toppen på rundstykkene. Ta ut innmaten og fyll hulrommet med kyllingcurry. Pynt med koriander og en halv cherrytomat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 04.12.2022 12:29:47