Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Linsesuppe med lam og koriander

Linsesuppe med lam og koriander

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g strimlet benfritt lammekjøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss soyaolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl grønne linser ferdig utbløtt (ca. halve mengden tørket)
  • 1 l vann
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 516 kcal
Fett 15 g
Protein 41 g
Karbohydrater 48 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode supper er deilig mat! Denne lammesuppen er fylt med smak av chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss. Dette er en super rett å lage om du har litt rester av lammestek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g strimlet benfritt lammekjøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss soyaolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl grønne linser ferdig utbløtt (ca. halve mengden tørket)
  • 1 l vann
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 516 kcal
Fett 15 g
Protein 41 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med godt brød.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 08.11.2024 00:10:51