Ingredienser

  • 300 g strimlet benfritt lammekjøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss soyaolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl grønne linser ferdig utbløtt (ca. halve mengden tørket)
  • 1 l vann
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

251kcal

Energi

5.12g

Fett

25.93g

Protein

25.2g

Karbohydrater

5.12mg

Jern

Del

Linsesuppe med lam og koriander

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode supper er deilig mat! Denne lammesuppen er fylt med smak av chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss. Dette er en super rett å lage om du har litt rester av lammestek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g strimlet benfritt lammekjøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss soyaolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl grønne linser ferdig utbløtt (ca. halve mengden tørket)
  • 1 l vann
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

251kcal

Energi

5.12g

Fett

25.93g

Protein

25.2g

Karbohydrater

5.12mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kutt lammekjøttet i strimler og krydre med spisskummen, salt og pepper. La kjøttet stå og ta til seg smak fra krydderet i 30 minutter. Brun det raskt i varm gryte med olje. Ta ut kjøttet.
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær fres videre i gryta ett minutt. Ha i chili, linser, tomater og vann og kok opp. Senk varmen litt, og la suppen småkoke i 30 minutter, til linsene er helt møre.
  3. Ha kjøttet tilbake i gryta og la alt bli gjennomvarmt. Dryss over koriander og mynte og server suppen rykende varm.

Server med godt brød.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant