Ovnsbakt laksefilet

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. 

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sitronpepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

  • 0,25 stk. hodekål , nykål eller kinakål
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss smør

  • 8 stk. potet

Slik gjør du

  1. Kok poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre.
  2. Del laksefilet i porsjonsstykker. Pensle filetene med litt margarin eller olje. Krydre med salt og sitronpepper.
Har du ikke sitronpepper kan du bruke litt revet sitronskall og kvernet pepper i stedet.
  1. Legg filetene på et bakepapirkledd stekebrett. Bak filetene på 180 °C i 10-15 minutter avhengig av tykkelse.
  2. Del kål i båter og kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør.

Server saftig og god laksefilet med kokt kål og poteter.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.