Stekt laks med kokosris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rød fisk, og særlig laks, er hverdagsmat for mange – raskt å lage og lett å like. Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

Ingredienser

  • 2,5 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl kokosmasse
  • 800 g skinn- og beinfri laksefilet
  • 2 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 400 g brokkoli
  • 4 båt hvitløk
  • 2 ss rapsolje eller annen smaksnøytral matolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skyll risen godt i kaldt vann og la den renne av seg. Ha den i en kjele sammen med kokosmelk, vann og salt. Kok opp, senk varmen og la risen småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Ta kjelen av platen, sett lokket litt på skrå slik at dampen kommer ut, og la risen stå i ytterligere 5-10 minutter. Vend inn kokosmasse.
  2. Skjær laksefileten i porsjonsstykker på ca. 200 g. Krydre med salt og pepper.
  3. Smelt margarin i en varm stekepanne. Legg i fiskestykkene når det slutter å bruse. Senk varmen og stek fiskestykkene 2-3 minutter på den ene siden, avhengig av tykkelsen. Snu dem forsiktig og stek dem i ytterligere 2 minutter. De kan godt ha rosa kjerne.
  4. Kok opp vann og litt salt i en kjele. Del brokkoli i buketter. Kok den i det lettsaltede vannet til den er knapt mør, ca. 3-4 minutter. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på platen. Ha i hvitløk og olje og fres brokkolien på høy varme i 2 minutter, mens du vender på den.
  5. Løft laksestykkene over på hver sin tallerken.
  6. Rør soyasaus inn i stekefettet i pannen og fordel det over laksestykkene. Server med brokkoli, kokosris og sitronbåter. Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.