Vietnamesiske vårruller med lam

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Spennende vårruller med lammekjøttdeig, inspirert av vietnamesiske smaker. 

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk gulrot
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss limesaft
  • ½ ss revet frisk ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts fiskesaus (asiatisk)

  • 12 stk små filodeig -ark
  • 1 stk eggehvite

  • ca. 5 dl olje til fritering

Til servering

  • 2 stk lime i båter
  • ½ potte frisk koriander

Dipsaus

  • 1 dl søt chilisaus
  • 1 stk finsnittet vårløk
  • revet skall og saft av ½ stk lime
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts frisk ingefær

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttdeigen raskt til den forandrer farge. Hell den i et dørslag, slik at overflødig fett og væske renner av. Avkjøl helt.
  2. Finhakk stilkselleri og vårløk og riv gulrot grovt. Bland kjøttdeig, grønnsaker, hakket koriander, limesaft, sesamolje, ingefær, chili og fiskesaus i en bolle. Smak til med litt salt og pepper.  
  3. Legg filodeig på en fjøl og legg et par skjeer kjøttdeigfyll på den ene enden og rull sammen mens du bretter inn endene, slik at det blir en fin, fast rull. Lim skjøtene med litt eggehvite. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt opp. 
  4. Varm olje i en kjele eller wok til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg én og én vårrull forsiktig ned i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Løft dem ut med en hullsleiv eller klype og la dem renne av seg på stykke kjøkkenpapir.
  5. Blans chilisaus, vårløk, limeskall og -saft, soyasaus og revet ingefær sammen i en liten skål. 
Filodeig fås i velassorterte matbutikker eller i innvandrerbutikker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.