Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Vietnamesisk kylling i karri

Ingredienser

velg antall porsjoner

Karrimarinade:

  • 2 ts karri , bland gjerne mild og sterk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts sukker
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Kokos- og karrisaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts gurkemeie
  • ca. 1,5 bokser kokosmelk
  • 1 dl kaffefløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 150 g aspargesbønner

  • 1 pk risnudler á 250 g
  • 8 blader frisk koriander til pynt, hvis ønskelig
Del

Vietnamesisk kylling i karri

(7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er alltid spennende å møte andre lands matkulturer, i sær når det er så velsmakende som denne vietnamesiske kyllingen med kokos- og karrisaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Karrimarinade:

  • 2 ts karri , bland gjerne mild og sterk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts sukker
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Kokos- og karrisaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts gurkemeie
  • ca. 1,5 bokser kokosmelk
  • 1 dl kaffefløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 150 g aspargesbønner

  • 1 pk risnudler á 250 g
  • 8 blader frisk koriander til pynt, hvis ønskelig

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene i mindre biter. Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid, gjerne over natten. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking.
  2. Stek kyllingbitene, kok ut pannen med litt vann, og ha dem i sausen.
  3. Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, gurkemeie, kokosmelk, fløte og soyasaus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt.
  4. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2022 15:11:08