Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Svineschnitzel cordon bleu

Ingredienser

velg antall porsjoner

Tilbehør:

  • 400 g potet
  • 2 pk aspargesbønner
  • 1 ss kvernet salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skal og saft av 0,25 stk. sitron

panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. egg
  • 3 dl griljermel
  • 4 ss margarin til steking
Del

Svineschnitzel Cordon Bleu

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I oppskriftene skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men nydelig rett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Tilbehør:

  • 400 g potet
  • 2 pk aspargesbønner
  • 1 ss kvernet salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skal og saft av 0,25 stk. sitron

panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. egg
  • 3 dl griljermel
  • 4 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Rens aspargesbønner, og kok dem et minutt i en kjele med lettsaltet vann. Avkjøl dem raskt i isvann, slik at de holder seg sprø og bevarer den fine grønnfargen sin. 
  2. Kok poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, 15- 20 minutter.
  3. Skjær en liten lomme i siden på hver av kjøttskivene. Fyll dem med sennep, ost og skinke.
    Bruk gjerne en tannpirker (ute smak) for å holde lommen sammen under steking. Bare husk å ta den bort før servering.
  4. Vend kjøttbitene i mel krydret med salt og pepper, deretter i egg (sammenvispet) og til slutt i griljermel.
  5. Stek schnitzler i en stekepanne med margarin. Bruk middels varme, og stek til de har fått en gyllen og fin farge, ca. 3 min. på hver side. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik fettet renner av.
  6. Ha olivenolje i den varme pannen, tilsett aspargesbønner og sjalottløk. Stek i et par minutter, tilsett persille og finrevet skall og saft fra sitron. Smak eventuelt til med salt og pepper. 

Server fylte svineschnitzler med kokte poteter, aspargesbønner og sitronbåter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB14 30.11.2022 18:16:50