Svineschnitzel Cordon Bleu

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I oppskriftene skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men nydelig rett.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts sennep
  • 6 ss kokt skinke i små biter
  • 6 ss revet hvitost

Tilbehør:

  • 400 g potet
  • 2 pakker aspargesbønner
  • 1 ss kvernet salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skal og saft av 14 stk sitron

panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 stk egg
  • 3 dl griljermel
  • 4 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Rens aspargesbønner, og kok dem et minutt i en kjele med lettsaltet vann. Avkjøl dem raskt i isvann, slik at de holder seg sprø og bevarer den fine grønnfargen sin. 
  2. Kok poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, 15- 20 minutter.
  3. Skjær en liten lomme i siden på hver av kjøttskivene. Fyll dem med sennep, ost og skinke.
    Bruk gjerne en tannpirker (ute smak) for å holde lommen sammen under steking. Bare husk å ta den bort før servering.
  4. Vend kjøttbitene i mel krydret med salt og pepper, deretter i egg (sammenvispet) og til slutt i griljermel.
  5. Stek schnitzler i en stekepanne med margarin. Bruk middels varme, og stek til de har fått en gyllen og fin farge, ca. 3 min. på hver side. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik fettet renner av.
  6. Ha olivenolje i den varme pannen, tilsett aspargesbønner og sjalottløk. Stek i et par minutter, tilsett persille og finrevet skall og saft fra sitron. Smak eventuelt til med salt og pepper. 

Server fylte svineschnitzler med kokte poteter, aspargesbønner og sitronbåter. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.