Svineschnitzel Cordon Bleu

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I oppskriftene skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men nydelig rett.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts sennep
  • 6 ss kokt skinke i små biter
  • 6 ss revet hvitost

Tilbehør:

  • 400 g potet
  • 2 pakker aspargesbønner
  • 1 ss kvernet salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skal og saft av 14 stk sitron

panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 stk egg
  • 3 dl griljermel
  • 4 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Rens aspargesbønner, og kok dem et minutt i en kjele med lettsaltet vann. Avkjøl dem raskt i isvann, slik at de holder seg sprø og bevarer den fine grønnfargen sin. 
  2. Kok poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, 15- 20 minutter.
  3. Skjær en liten lomme i siden på hver av kjøttskivene. Fyll dem med sennep, ost og skinke.
    Bruk gjerne en tannpirker (ute smak) for å holde lommen sammen under steking. Bare husk å ta den bort før servering.
  4. Vend kjøttbitene i mel krydret med salt og pepper, deretter i egg (sammenvispet) og til slutt i griljermel.
  5. Stek schnitzler i en stekepanne med margarin. Bruk middels varme, og stek til de har fått en gyllen og fin farge, ca. 3 min. på hver side. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik fettet renner av.
  6. Ha olivenolje i den varme pannen, tilsett aspargesbønner og sjalottløk. Stek i et par minutter, tilsett persille og finrevet skall og saft fra sitron. Smak eventuelt til med salt og pepper. 

Server fylte svineschnitzler med kokte poteter, aspargesbønner og sitronbåter. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.