Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svineschnitzel cordon bleu

Svineschnitzel Cordon Bleu

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts sennep
  • 6 ss revet hvitost
  • 4 skiver kokt skinke i små biter
  • 4 ss margarin til steking

Panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. egg
  • 3 dl griljermel

Tilbehør:

  • 2 pk aspargesbønner
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skall og saft av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 704 kcal
Fett 28 g
Protein 67 g
Karbohydrater 41 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I de originale oppskriftene skal det brukes kalv, men det har blitt vanlig å bytte ut kalekjøttet med svin. En mektig, men nydelig rett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts sennep
  • 6 ss revet hvitost
  • 4 skiver kokt skinke i små biter
  • 4 ss margarin til steking

Panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. egg
  • 3 dl griljermel

Tilbehør:

  • 2 pk aspargesbønner
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skall og saft av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 704 kcal
Fett 28 g
Protein 67 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk en tannpirker for å holde lommen sammen under steking (husk å fjerne den før servering).

Servér snitzlene med kokte poteter, de varme aspargesbønnene og sitronbåter. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB15 18.05.2025 06:30:55