Elgschnitzel

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det blir et saftig og spennende resultat når en biff bankes flat og fylles. Vend den i mel og krydder så får du en sprø og knasende stekeskorpe.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av elg
  • 4 skive spekeskinke
  • 4 skive jarlsberg eller ridder
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss margarin

  • 2 pk fersk tagliatelle
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. purre

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss smør
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

1. Del ytrefileten i biffer, og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke en knyttet hånd til bankingen. Legg spekeskinke, ost og persille på halvparten av biffskiva. Brett den andre halvdelen over.

2. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.

3. Rens gulrot og purre, og skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler, og kok grønnsakene med pastaen. Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.

Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsaker og sopp.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.