Ingredienser

  • 3 dl maisenna
  • 1 l frityrolje

  • 1 potte frisk koriander

Nøttesaus:

  • 0,5 glass peanøttsmør
  • 3 ss mangochutney
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ca. 2,5 dl vann
  • saften av 1 stk. lime
Del

Svinekjøtt med nøttesaus

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten med svinenakke marinert i soya er inspirert av det asiatiske kjøkken. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 dl maisenna
  • 1 l frityrolje

  • 1 potte frisk koriander

Nøttesaus:

  • 0,5 glass peanøttsmør
  • 3 ss mangochutney
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ca. 2,5 dl vann
  • saften av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Kutt svinenakken i tommelstore strimler.  
  2. Legg strimlene i en plastpose sammen med soyasaus. Bland godt, knyt igjen posen og mariner i minst et par timer.
  3. Rør peanøttsmør, mangochutney, sriracha og hvitløk sammen i en liten kjele. Spe med vann til sausen er passe tykk. Varm sausen over svak varme. Tilsett limesaft rett før servering.
  4. Varm opp frityroljen til 175°C i en stor kjele med høye kanter, legg kjøttet over i en sil sånn at resten av soyasausen renner av. Hell maisennaen over i en bolle og tilsett halvparten av kjøttet. Rør godt rundt sånn at maizennaen dekker kjøttet. Friter i ca. 6 minutter til svinekjøttet har fått en fin og gyllen farge. Ta ut og legg over på rist. Friter resten.

Server kjøttet med nøttesausen og topp med koriander. Retten kan også serveres med kokt ris. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant