Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekjøtt med nøttesaus

Svinekjøtt med nøttesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl maisenna
  • 1 l frityrolje
  • 1 potte frisk koriander

Nøttesaus:

  • 0,5 glass peanøttsmør
  • 3 ss mangochutney
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ca. 2,5 dl vann
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2852 kcal
Fett 270 g
Protein 39 g
Karbohydrater 64 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten med svinenakke marinert i soya er inspirert av det asiatiske kjøkken. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl maisenna
  • 1 l frityrolje
  • 1 potte frisk koriander

Nøttesaus:

  • 0,5 glass peanøttsmør
  • 3 ss mangochutney
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ca. 2,5 dl vann
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2852 kcal
Fett 270 g
Protein 39 g
Karbohydrater 64 g

Slik gjør du

  1. Kutt svinenakken i tommelstore strimler.  
  2. Legg strimlene i en plastpose sammen med soyasaus. Bland godt, knyt igjen posen og mariner i minst et par timer.
  3. Rør peanøttsmør, mangochutney, sriracha og hvitløk sammen i en liten kjele. Spe med vann til sausen er passe tykk. Varm sausen over svak varme. Tilsett limesaft rett før servering.
  4. Varm opp frityroljen til 175°C i en stor kjele med høye kanter, legg kjøttet over i en sil sånn at resten av soyasausen renner av. Hell maisennaen over i en bolle og tilsett halvparten av kjøttet. Rør godt rundt sånn at maizennaen dekker kjøttet. Friter i ca. 6 minutter til svinekjøttet har fått en fin og gyllen farge. Ta ut og legg over på rist. Friter resten.

Server kjøttet med nøttesausen og topp med koriander. Retten kan også serveres med kokt ris. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 06.11.2024 04:14:00