Svinekjøtt med nøttesaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Denne retten med svinenakke marinert i soya er inspirert av det asiatiske kjøkken. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.

Ingredienser

  • 600 g svinenakke uten ben
  • 1 dl soyasaus til steking

  • 3 dl maisenna
  • 1 l frityrolje

  • 1 potte frisk koriander

Nøttesaus:

  • 12 g peanøttsmør
  • 3 ss mangochutney
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ca. 212 dl vann
  • saften av 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Kutt svinenakken i tommelstore strimler.  
  2. Legg strimlene i en plastpose sammen med soyasaus. Bland godt, knyt igjen posen og mariner i minst et par timer.
  3. Rør peanøttsmør, mangochutney, sriracha og hvitløk sammen i en liten kjele. Spe med vann til sausen er passe tykk. Varm sausen over svak varme. Tilsett limesaft rett før servering.
  4. Varm opp frityroljen til 175°C i en stor kjele med høye kanter, legg kjøttet over i en sil sånn at resten av soyasausen renner av. Hell maisennaen over i en bolle og tilsett halvparten av kjøttet. Rør godt rundt sånn at maizennaen dekker kjøttet. Friter i ca. 6 minutter til svinekjøttet har fått en fin og gyllen farge. Ta ut og legg over på rist. Friter resten.

Server kjøttet med nøttesausen og topp med koriander. Retten kan også serveres med kokt ris. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.