Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Couscous- og gresskarsalat med indrefilet av svin.jpg

Ingredienser

  • 300 g indrefilet av svin
  • 1 ss olje , til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket bladpersille

Couscous- og gresskarsalat:

  • 2 dl couscous
  • 200 g gresskar , i store terninger
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss olje , til steking
  • 1 stk. granateple , renset
  • 50 g grovhakkede
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
Del

Couscous- og gresskarsalat med indrefilet av svin

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Couscous- og gresskarsalat servert med helstekt indrefilet av svin er en salat som er skapt for å deles. Lag den til deg selv og en du er glad i, eller sett den på tapasbordet. Salaten smaker like godt varm som kald. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 300 g indrefilet av svin
  • 1 ss olje , til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket bladpersille

Couscous- og gresskarsalat:

  • 2 dl couscous
  • 200 g gresskar , i store terninger
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss olje , til steking
  • 1 stk. granateple , renset
  • 50 g grovhakkede
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 2 stk. sikorisalat (endivie)

Slik gjør du

  1. Pensle svinefilet med olje, gni inn fileten med bladpersille, salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne. Legg det over i en ildfast form, og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Stek svinefilet i ovn på 125 °C til termometeret viser 70 °C, da er kjøttet medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.
Grill gjerne svinefileten. Brun den først på direkte varme, legg den over på indirekte varme og grill videre. Bruk et steketermometer for best resultat.

2. Kok couscous etter anvisning på pakken. 

3. Dryss olje og chilipulver over gresskarterninger. Stek i ovn på 200 °C til terningene er møre, ca. 15 minutter.

Kjøper du gresskar med frø, kan du riste frøene i stekeovn og krydre med salt. Enkel og god snacks.

4. Bland sammen couscous, gresskar, granateple og valnøtter. Smak til med sitronsaft, bladpersille, salt og pepper. 

5. Vask salat. Fyll couscous- og gresskarblandingen i salatbladene. 

Anrett fylte salatblad på fat sammen med saftig indrefilet av svin. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 22.03.2023 00:10:07