Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønn bønneburger

Grønn bønneburger

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 200 g kokt og kald potet
  • 100 g usaltede, hakkede cashewnøtter
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. hamburgerbrød eller rundstykker
  • 1 stk. hjertesalat
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 2 stk. avokado
  • 1 ss sitronsaft

Urtekrem:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 724 kcal
Fett 45 g
Protein 19 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Edamamebønner og kokte poteter er basisen i disse herlige, grønne burgerne. Får du ikke tak i edamamebønner kan du erstatte dem med en boks godt avrente hvite bønner, men da får du ikke den friske, fine grønnfargen. Burgerne kan stekes både i stekepanne og på grill. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 200 g kokt og kald potet
  • 100 g usaltede, hakkede cashewnøtter
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. hamburgerbrød eller rundstykker
  • 1 stk. hjertesalat
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 2 stk. avokado
  • 1 ss sitronsaft

Urtekrem:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 724 kcal
Fett 45 g
Protein 19 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte crème fraîche med et plantebasert alternativ.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB12 14.07.2025 04:18:08