Ingredienser

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 ss flytende margarin
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 4 ss gresskarkjerner

Sitron- og chilidressing:

  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

318,3kcal

Energi

29,3g

Fett

7,0g

Protein

5,1g

Karbohydrater

2,0mg

Jern

Del

Grønnsaksspagetti med sopp

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne strimler av sqush, også kalt squashetti, kan tilberedes og serveres omtrent som spagetti. I denne vegetariske retten serverer vi med stekt sopp.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 ss flytende margarin
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 4 ss gresskarkjerner

Sitron- og chilidressing:

  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

318,3kcal

Energi

29,3g

Fett

7,0g

Protein

5,1g

Karbohydrater

2,0mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skyll squash godt og skjær av bunn og topp. Skjær squashen i tynne strimler med hjelp av et juliennejern eller spiralkutter. Ha strimlene i en bolle. Du kan også bruke ostehøvel, og kutte skivene med kniv etterpå.
  2. Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med squashen.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over i bollen med squashstrimler og vårløk. Bruk hendene til å vende det hele forsiktig sammen. Sett til side, slik at smakene kan utvikle seg.
Squashen vil avgi en del vann etter at den er blandet med dressingen. Det gjør også at den vil falle litt sammen og bli litt mer «spagettiaktig» i konsistensen.
  1. Skjær soppen i biter. Stek den i en varm stekepanne med margarin.
  2. Ha ruccula i bollen rett før servering og vend alt godt sammen. Anrett i dype tallerkener, ha på stekt sopp og dryss over gresskarkjerner.

Om du ønsker det ekstra spicy kan du pynte med et dryss chiliflakes på toppen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant