Grønnsaksspagetti med sopp

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tynne strimler av sqush, også kalt squashetti, kan tilberedes og serveres omtrent som spagetti. I denne vegetariske retten serverer vi med stekt sopp.

Ingredienser

  • 2 stk grønn squash
  • 12 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 50 g ruccula
  • 1 ss flytende margarin

Sitron- og chilidressing:

  • saft og skall av 12 sitron
  • 12 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 12 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skyll squash godt og skjær av bunn og topp. Skjær squashen i tynne strimler med hjelp av et juliennejern eller spiralkutter. Ha strimlene i en bolle.
  2. Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med squashen. 
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over i bollen med squashstrimler og vårløk. Bruk hendene til å vende det hele forsiktig sammen. Sett til side, slik at smakene kan utvikle seg.
Squashen vil avgi en del vann etter at den er blandet med dressingen. Det gjør også at den vil falle litt sammen og bli litt mer «spagettiaktig» i konsistensen.
  1. Skjær aromasoppen i biter. Stek soppen i en varm stekepanne med margarin. 

Server grønnsakpastaen i dype tallerkener med stekt sopp på toppen. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.