Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsaksspagetti med sopp

Grønnsaksspagetti med sopp

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 ss flytende margarin
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 4 ss gresskarkjerner

Sitron- og chilidressing:

  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 318,3 kcal
Fett 29,3 g
Protein 7,0 g
Karbohydrater 5,1 g
Jern 2,0 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne strimler av sqush, også kalt squashetti, kan tilberedes og serveres omtrent som spagetti. I denne vegetariske retten serverer vi med stekt sopp.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 ss flytende margarin
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 4 ss gresskarkjerner

Sitron- og chilidressing:

  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 318,3 kcal
Fett 29,3 g
Protein 7,0 g
Karbohydrater 5,1 g
Jern 2,0 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Squashen vil avgi en del vann etter at den er blandet med dressingen. Det gjør også at den vil falle litt sammen og bli litt mer «spagettiaktig» i konsistensen.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte margarin med kokosfett eller nøytral olje. 

Om du ønsker det ekstra spicy kan du pynte med et dryss chiliflakes på toppen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 17.04.2024 01:22:19