Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fargerike skoleboller

Skoleboller med farget kokos

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir ca. 18 boller

Bolledeig:

  • 100 g smør
  • 650 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 25 g fersk gjær

Fyll og topping:

  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g kokosmasse
  • 1 ts rød konditorfarge
  • 1 ts gul konditorfarge
  • 1 ts grønn konditorfarge
  • 300 g tørr melis blandet med vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6732 kcal
Fett 277 g
Protein 132 g
Karbohydrater 876 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og myk gjærbakst med deilig vaniljekrem. Kokosmassen er farget i regnbuens farger - en morsom måte å lage den klassiske og populære bollen på! Bruk ferdig vaniljekrem, eller lag den selv.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir ca. 18 boller

Bolledeig:

  • 100 g smør
  • 650 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 25 g fersk gjær

Fyll og topping:

  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g kokosmasse
  • 1 ts rød konditorfarge
  • 1 ts gul konditorfarge
  • 1 ts grønn konditorfarge
  • 300 g tørr melis blandet med vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6732 kcal
Fett 277 g
Protein 132 g
Karbohydrater 876 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Skolebrød trinnbilder

Vil du lage skoleboller i mindre størrelse? Sjekk ut mini skoleboller, en søt liten munnfull!

Fargerike skoleboller

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 11:30:20