Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mini skoleboller

Mini skoleboller

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 30 små boller

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk fersk gjær

Fyll og topping:

  • ca. 2 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g tørr melis blandet med vann
  • ca. 100 g kokosmasse
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode, klassiske skolebrød, men i litt mindre form. En fin porsjonsstørrelse for en liten kropp, eller som en søt munnfull når du har lyst på fersk, søt gjærbakst. Bruk ferdig vaniljekrem, eller lag den selv.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 30 små boller

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk fersk gjær

Fyll og topping:

  • ca. 2 dl ferdig vaniljekrem
  • 200 g tørr melis blandet med vann
  • ca. 100 g kokosmasse

Slik gjør du

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Mini skoleboller

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 26.05.2024 14:16:51