Lagre

Ingredienser

1 porsjon gir ca 40 karameller

  • 3 dl kremfløte
  • 60 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl lys sirup
  • 3 ss kakaopulver
  • 0,5 ss vaniljesukker
Del

Sjokoladefudge

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Myke, deilige sjokoladekarameller hører til på julens godtebord. Kanskje like greit å lage dobbel porsjon med en gang?

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

1 porsjon gir ca 40 karameller

  • 3 dl kremfløte
  • 60 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl lys sirup
  • 3 ss kakaopulver
  • 0,5 ss vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Bland fløte, smør, sukker, sirup, kakao og vaniljesukker i en vid kjele. Varm opp på middels varme slik at smøret smelter og sukkeret løser seg opp.
  2. La massen småkoke i minst 30 minutter. Lager du dobbel porsjon, må koketiden forlenges med minst 15-20 minutter. Rør om av og til og pass på at det ikke brenner seg i bunnen. Ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok.
  3. Ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en form (ca. 20x20 cm) og hell karamellmassen i formen. La den bli nesten kald før du skjærer den i passe store biter med en skarp kniv.

Karamellene kan pyntes med et dryss kanel, kakao eller melis. Skal du gi dem bort er det lurt å pakke hver karamell i litt cellofan. 

Sjokoladekarameller

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant