Karamellpopcorn

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Karamellpopcorn er noe som faller i smak hos de aller fleste! Det å lage karamell er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror! Karamellpopkorn passer like bra som gave, som til kos. 

Ingredienser

  • 100 g poppet popcorn

Karamell

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp på middels varme. Ikke rør i kjelen, da kan det hende sukkeret krystalliserer seg.
  2. Når sukkeret begynner å få en gyllen farge, trekkes den av kjelen. Kjelen er varm og vil fortsette å gi farge til karamellen. 
  3. Tilsett smør og rør til en glatt og blank masse. 
  4. Hell karamellen over popcornet og vend sammen. 
  5. Spre popcornet utover et ark av bakepapir og brekk opp i biter når det er avkjølt.
  6. Oppbevares i en tett beholder.

Vil du poppe popcorn selv kan dette gjøres i en stor kjele med litt nøytral olje. Sett på et lokk og popp i vei! Dryss over litt salt når de har poppet ferdig. 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.