Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karamellpopcorn

Karamellpopcorn

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon er nok til å pynte en kake, eller snacks til 6-8 personer.

  • 100 g poppet popcorn

Karamell

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1374 kcal
Fett 39 g
Protein 10 g
Karbohydrater 240 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpopcorn er deilig snacks som faller i smak hos de aller fleste, og kjempelekkert og morsomt som kakepynt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon er nok til å pynte en kake, eller snacks til 6-8 personer.

  • 100 g poppet popcorn

Karamell

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1374 kcal
Fett 39 g
Protein 10 g
Karbohydrater 240 g

Slik gjør du

  1. Ha sukker og vann i en vid kjele eller stekepanne med høy kant. Kok opp på middels varme. Ikke rør i kjelen, da kan sukkeret krystallisere seg.
  2. Trekk kjelen av varmen når sukkeret begynner å få en jevn gyllen farge. Kjelen er varm og vil fortsette å gi farge til karamellen uten at den blir brent. 
  3. Tilsett romtemperert smør og rør til en glatt og blank masse. 
  4. Hell den flytende karamellen over popcornet og bruk en slikkepott eller tresleiv til å vende karamell og popcorn sammen. 
  5. Spre popcornet utover bakepapir og bruk fingrene til å skille popcornene fra hverandre.  
  6. Oppbevar popcornet i en tett beholder om du ikke spiser dem opp med én gang.

Vil du poppe popcorn selv kan dette gjøres i en stor kjele med litt nøytral olje. Sett på et lokk og popp i vei! Dryss over litt salt når de har poppet ferdig. 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 07.12.2024 06:46:38