Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeis

Sjokoladeis

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget kraftig sjokoladeis med masse deilig mørk sjokolade – finnes det noe bedre? 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme

Slik gjør du

  1. Finhakk kokesjokolade og ha den i en skål. Kok opp litt av fløten sammen med sukker. Rør til sukkeret løser seg opp. Hell blandingen over sjokoladen. La stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
  2. Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
  3. Stivpisk kremfløte og vend kremen inn i blandingen. Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie. Plasser i fryseren i minst 6 timer.
  4. La isen bli temperert og myk i kjøleskapet i ca 20 minutter før du serverer den. 

Server gjerne isen i iskjeks med litt revet sjokolade eller sjokoladesaus på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 06:51:50