Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeis

Ingredienser

  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme
Del

Sjokoladeis

(5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget kraftig sjokoladeis med masse deilig mørk sjokolade – finnes det noe bedre? 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme

Slik gjør du

  1. Finhakk kokesjokolade og ha den i en skål. Kok opp litt av fløten sammen med sukker. Rør til sukkeret løser seg opp. Hell blandingen over sjokoladen. La stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
  2. Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
  3. Stivpisk kremfløte og vend kremen inn i blandingen. Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie. Plasser i fryseren i minst 6 timer.
  4. La isen bli temperert og myk i kjøleskapet i ca 20 minutter før du serverer den. 

Server gjerne isen i iskjeks med litt revet sjokolade eller sjokoladesaus på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 26.03.2023 17:25:11