Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Viltkraft 5

Viltkraft

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1,5 kg kraftben (vilt) eller avskjær av vilt
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 100 g sopp , gjerne aromasopp
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 båter hvitløk
  • 4 l vann

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag din egen viltkraft og du får en fantastisk base å lage nydelig viltsaus på. Krever noen timer i gryta men er vel verdt timene. Helt magisk! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1,5 kg kraftben (vilt) eller avskjær av vilt
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 100 g sopp , gjerne aromasopp
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 båter hvitløk
  • 4 l vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Viltkraft 1
Viltkraft 2
Viltkraft 3
Viltkraft 4
For å få en fyldigere kraft som er enda rikere på smak kan du koke kraften ytterligere etter at ben og andre smaksgivende ingredienser er silt fra. Mange velger å koke kraften så lenge at halvparten av vannmengden fordamper. Man ender da opp med noe man på kokkenes fagspråk kaller «glace». Koker man bort 1/3 av vanninnholdet kaller man kraften for en demi-glace.
Under koking smelter mesteparten av fettet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk på toppen som er enkelt å ta av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 15:42:20