Risburger med biff

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Biff bulgogi er en tradisjonell koreansk matrett. Her har vi laget en litt utradisjonell vri - en spicy risburger med de samme koreanske smakene. Hamburgeren for deg som ikke tåler gluten, eller som bare vil prøve noe nytt!

Ingredienser

  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet av storfe
  • 1 stk rødløk
  • 3 båter hvitløk
  • 12 potte frisk koriander
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 112 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø

Tilbehør:

  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 12 potte frisk koriander

Risburger:

  • 300 g eller sushiris jasminris
  • 1 ts salt
  • 1 ss risvineddik
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

1. Skjær entrecôte i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i bollen med kjøttet. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, dryss over sesamfrø og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.

2. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl risen noe, bland inn risvineddik og sesamfrø.

3. Bruk en rund utstikker eller en liten rund form (8-10 cm i diameter), og form små «burgerbrød» som er 1-2 cm tykke. Sett «burgerbrødene» kjølig, slik at risen setter seg litt.

4. Fres det marinerte kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1-2 minutter. Du kan eventuelt bruke en grillpanne til å grille kjøttstrimlene.

5. Fyll risburgeren med friske salatblad, marinert entrecôte, litt srirachasaus og frisk koriander. Kimchi smaker også godt til denne burgeren.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.