Reinsdyr flatbiff med brunet løkpuré

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Flatbiff av rein er veldig mørt og smakfullt kjøtt som det er enkelt å lykkes med på kjøkkenet hjemme. Kjøttet har en naturlig sødme, som gjør at lett søtlig tilbehør ytterligere forhøyer smaksopplevelsen. Her med brunet løkpuré og aspargesbønner. 

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Brunet løkpuré:

  • 6 stk løk
  • 2 ss rapsolje
  • 2 dl fløte
  • 1 ts salt

Aspargesbønner:

  • 5 dl vann
  • 3 ss salt
  • 150 g aspargesbønner
  • 3 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 1 ts frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell løk, del den i to og skjær i tynne skiver på langs. Stek løken i en kjele med olje på middels varme. Rør i løken minst hvert andre minutt. Når løken er karamellisert og har fått en fin brun farge har du løken over i en foodprosessor. Ikke vask kjelen, for her skal du nå koke fløten.
  2. Ha fløte i kjelen, kok opp og sett til side. Kjør løken til en glatt puré og spe med fløte til en fin og fløyelsmyk konsistens. Smak til med salt.
  3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiffen i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek til ønsket kjernetemperatur på 125 °C, tar ca. 20 minutter for medium stekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
    Flatbiffen er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C.
  4. Vask og rens aspargesbønner, finhakk sjalottløk og persille. Kok opp vann og ha i salt. Legg i aspargesbønner og kok dem i ett minutt. Avkjøl dem raskt i iskaldt vann. Stek bønnene med sjalottløk i en stekepanne med smør på middels varme. Ha i sitronsaft, salt og hakket persille etter to minutter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.