Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av rein med ertepuré

Flatbiff av rein med ertepuré

Ingredienser

porsjoner

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

Kokte poteter:

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 250 g frosne erter
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til anretning:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Norsk reinsdyrkjøtt er fantastisk. Sammen med potet, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade blir dette en perfekt kombinasjon å servere gjestene dine.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

Kokte poteter:

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 250 g frosne erter
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til anretning:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

Stivpisk gjerne crème fraiche litt før serveringen, da holder den formen bedre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB11 27.07.2024 03:54:49