Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannekaketårn med blodappelsinkrem

Pannekaketårn med blodappelsinkrem

Ingredienser

10  porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 6 stk. egg
  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 3 ss nøytral olje til steking

Blodappelsinkrem:

  • saften av ca. 6 stk. blodappelsin (4 dl) og revet skall fra halvparten
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 dl kremfløte

Kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup:

  • 1 stk. blodappelsin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 640 kcal
Fett 30 g
Protein 18 g
Karbohydrater 70 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røde appelsiner er utrolig dekorative, og gir både nydelig syre og deilig aroma til dette pannekaketårnet. Om du ikke finner røde appelsiner i butikken, kan du selvsagt bruke vanlige appelsiner.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 6 stk. egg
  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 3 ss nøytral olje til steking

Blodappelsinkrem:

  • saften av ca. 6 stk. blodappelsin (4 dl) og revet skall fra halvparten
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 dl kremfløte

Kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup:

  • 1 stk. blodappelsin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 640 kcal
Fett 30 g
Protein 18 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt pannekaketårnet med appelsinskiver og hell litt av sirupen over tårnet ved servering.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2025 09:08:11