Appelsinfromasj

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Appelsinfromasj er friskt og godt, og nydelig dessert når appelsinene er på sitt beste.

Dette er en luftig, frisk og god fromasj og passer derfor ypperlig som avslutning på et godt måltid. Serverer du den som her, på norgesglass, kan gjestene forsyne seg selv med akkurat den mengden som passer. Kult og godt!     

Ingredienser

 • 7 stk gelatinplater
 • 5 stk egg
 • 1 dl sukker
 • 3 dl kremfløte
 • saften og skallet av 1 stk appelsin

Slik gjør du

 1. Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter til de er bløte.
 2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk kremfløten stiv og rør den inn i eggedosisen.
 3. Riv skallet på appelsinen og press ut saften. Ha skall og saft fra appelsin i kremblandingen.
 4. Klem forsiktig ut det meste av vannet fra gelatinplatene smelt dem på lav varme i en liten kjele. Avkjøl litt, men pass på at gelatinen ikke begynner å stivne. 
 5. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i fromasjblandingen under omrøring. Ha blandingen i en sprøytepose og fyll fromasjen i serveringsglass, eller fyll den rett i en vakker serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt minst et par timer før servering.
Tips: Husk alltid å temperere eggene før du skal piske eggedosis. La dem gjerne stå på kjøkkenbenken over natta. Da får du fin, stiv eggedosis!
Du kan selvsagt selv bestemme hvilken type bolle, glass eller form du skal servere fromasjen i. Husk bare å ha det klart for deg før du begynner å lage desserten. Når gelatinen er tilsatt må man nemlig jobbe kjapt, og sette den fort i kjøleskapet.
 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.