Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsinfromasj 3

Appelsinfromasj

Ingredienser

porsjoner
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 stk. egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsinfromasj er friskt og godt, og nydelig dessert når appelsinene er på sitt beste.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 stk. egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • saft og skall av 1 stk. appelsin

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter til de er bløte.
  2. Pisk kremfløten stiv og sett den kaldt.
  3. Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft og sett til side.
  4. Klem forsiktig ut det meste av vannet fra gelatinplatene smelt dem på lav varme i en liten kjele. Avkjøl litt, men pass på at gelatinen ikke begynner å stivne.
  5. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  6. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. Bland inn appelsinsaft og -skall.
  7. Vend inn den stivpiskede kremen.
  8. Ha blandingen i en sprøytepose og fyll fromasjen i serveringsglass, eller fyll den rett i en vakker serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt minst et par timer før servering.
Tips: Husk alltid å temperere eggene før du skal piske eggedosis. La dem gjerne stå på kjøkkenbenken over natta. Da får du fin, stiv eggedosis!
Du kan selvsagt selv bestemme hvilken type bolle, glass eller form du skal servere fromasjen i. Husk bare å ha det klart for deg før du begynner å lage desserten. Når gelatinen er tilsatt må man nemlig jobbe kjapt, og sette den fort i kjøleskapet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 29.09.2023 16:28:16