Appelsinmarmelade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En rask og enkel appelsinmarmelade smakt til med vanilje. Uunnværlig til en kontinental frokost, og perfekt på ristet brød eller nystekte scones. 

.

Ingredienser

 • 2 kg appelsin
 • 2 stk. sitron
 • 1 l vann
 • 1 kg sukker
 • 2 stk. vaniljestang

Slik gjør du

 1. Vask appelsiner og sitroner grundig i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmidden. Skyll grundig. 
 2. Bruk en skarp kniv og skjær appelsiner og sitroner i fire, og skjær ut eventuelle steiner sammen med de tykkeste hinnene inn mot midten av appelsinen. Ta vare på steiner og hinner. Bruk en skarp kniv og kutt i så tynne skiver som mulig.
  Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
 3. Ha appelsin- og sitron i en vid kjele sammen med vann, sukker og splittede vaniljestenger. Knyt kjerner og hinner inn i et tynt bomullsklede og la det koke med. Kok opp, senk varmen og og la det hele småkoke under lokk i ca. 2 timer.

  Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Marmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.
 4. Fjern posen med steiner og hinner. Fyll den ferdige marmeladen i varme, rengjorte glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl og oppbevar mørkt og kjølig.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.