Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt klippfisk

Ovnsbakt klippfisk med sitron- og kapersrelish

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk

Sitron- og kapersrelish:

  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl kapers
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 3 ss olivenolje

Persillerot- og potetmos

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en spennende bacalao av klippfisk med deilig persillerot- og potetmos til. Sitron- og kapersrelishen blir aller best om den lages dagen før.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk

Sitron- og kapersrelish:

  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl kapers
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 3 ss olivenolje

Persillerot- og potetmos

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter

Slik gjør du

  1. Vask sitronen grundig i lunkent vann, gjerne med litt oppvaskmiddel, og skyll godt. Skjær av bunn og topp og del den på langs. Fjern kjernene og skjær sitronen først i tynne båter og videre i små terninger. Ha sitronbiter og -saft i en glassbolle og rør inn salt, pepper, eddik og honning. Dekk til og sett bollen kaldt i minst 4 timer, helst over natten (og gjerne enda en dag).

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  2. Skrell persillerot og potet. Del dem opp i mindre terninger. Kok terningene i en kjele med vann til de er møre, ca. 20 minutter.
  3. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos grønnsakene, og tilsett melk og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket persille rett før servering.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
  5. Gjør klar sitronrelishen: Finhakk sjalottløk og persille og bland det inn i relishen sammen med kapers.
  6. Tørk fiskestykkene med litt tørkepapir.
  7. Smør en ildfast form med halvparten av oljen og legg fiskestykkene i formen. Fordel relishen på fisken og drypp over resten av oljen.
  8. Plasser formen midt i ovnen i 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  9. Forbered grønnsakene mens fisken står i ovnen. Kutt bønnene i biter og del sukkerertene i to på langs. Kok dem knapt møre sammen med de frosne ertene i litt lettsaltet vann i 2-3 minutter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 17:59:28