Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Okonomiyaki med lammeskank

Ingredienser

porsjoner

Braisert lammeskank:

  • 600 g lammeskank av lår eller bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 dl lammekraft eller buljong

Okonomiyaki:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ts dashi pulver
  • 100 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hodekål
  • 50 g gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 1 ts nøytral olje

Gochujang-dressing:

  • 500 g chilipaste (gochujang)
  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl vann
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik

Topping:

  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss okonomiyakisaus
  • 1 ss majones
  • 2 ss bonitoflak

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Okonomiyaki er en japansk klassiker, og består av en tykk pannekake med masse smak. Stjernekokk Håvard Werkland har satt sammen en variant med norsk vri  og smak av høst! Fylt med norske rotgrønnsaker i sesong, og toppet med braisert lammeskank. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Braisert lammeskank:

  • 600 g lammeskank av lår eller bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 dl lammekraft eller buljong

Okonomiyaki:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ts dashi pulver
  • 100 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hodekål
  • 50 g gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 1 ts nøytral olje

Gochujang-dressing:

  • 500 g chilipaste (gochujang)
  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl vann
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik

Topping:

  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss okonomiyakisaus
  • 1 ss majones
  • 2 ss bonitoflak

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Både skank av bog og lår kan brukes. En skank av bog veier mellom 250-400 gram, mens skank av lår veier mellom 350-600 gram. Antall skanker vil derfor variere etter hva du bruker.

Bruk gjerne gochujang-dressing til flere retter. Den passer til det meste, for den som liker det litt spicy!

Som med mange eggeretter, smaker okonomiyaki best nystekt rett fra pannen!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB15 11.07.2025 10:52:51