Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sukiyaki

Sukiyaki - Japans nasjonalrett

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. kinakål
  • 200 g frisk sjampinjong

Saus:

  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
  • 6 ss sukker

Dip:

  • 4 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sukiyaki er en av mange nasjonalretter i Japan. Hvordan den tilberedes og serveres varierer noe avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst-Japan.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. kinakål
  • 200 g frisk sjampinjong

Saus:

  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
  • 6 ss sukker

Dip:

  • 4 stk. egg

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær purre og vårløk i strimler på størrelse med kjøttet og del soppen i biter.
  2. Bland soyasaus, eddik/sake og sukker i en kjele og kok opp.
  3. Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. Legg i grønnsakene og hell over sausen. Sett på lokk og la alt trekke på middels varme til kjøttet er mørt, ca 10 minutter.
  4. Knekk et ferskt egg i en skål til hver person.
  5. Sett pannen med kjøtt og grønnsaker på bordet. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Server med ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 22.06.2024 05:50:06