Sukiyaki - Japans nasjonalrett

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Nasjonalretten til Japan tilberedes forskjellig avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst- Japan.

Ingredienser

  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk purre
  • 1 stk kinakål

Saus:

  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
  • 6 ss sukker

Dip:

  • 4 stk egg

Slik gjør du

  1. Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte. I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.
  3. Server et rått egg til hver person i en skål, sammenpisket. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Server med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.