Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kuskjell med furikake og asiatisk dressing

Furikake - japansk riskrydder

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker

Slik gjør du

  1. Rist sesamfrø til de er gylne og begynner å «poppe». Ha dem over i en skål og tilsett salt. Avkjøl helt.
  2. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Hell furikake i et tett glass og oppbevar mørkt. Holdbar i minst to måneder.
I Japan og flere andre asiatiske land bruker de furikake som «pålegg» på risen. Grunnsmakene er sesamfrø, tørket tang, m og varierer smaken med ingredienser som frysetørket laks, egg eller grønnsaker, eller blander inn tørkede blomster eller sitrusskall for fargenes skyld. Smak og aroma minner om fisk eller sjømat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 00:41:17