Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kuskjell med furikake og asiatisk dressing

Ingredienser

  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker
Del

Furikake - japansk riskrydder

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker

Slik gjør du

  1. Rist sesamfrø til de er gylne og begynner å «poppe». Ha dem over i en skål og tilsett salt. Avkjøl helt.
  2. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Hell furikake i et tett glass og oppbevar mørkt. Holdbar i minst to måneder.
I Japan og flere andre asiatiske land bruker de furikake som «pålegg» på risen. Grunnsmakene er sesamfrø, tørket tang, m og varierer smaken med ingredienser som frysetørket laks, egg eller grønnsaker, eller blander inn tørkede blomster eller sitrusskall for fargenes skyld. Smak og aroma minner om fisk eller sjømat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 26.03.2023 20:48:09