Furikake - japansk riskrydder

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.

Ingredienser

  • 112 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 12 ss sukker

Slik gjør du

  1. Rist sesamfrø til de er gylne og begynner å «poppe». Ha dem over i en skål og tilsett salt. Avkjøl helt.
  2. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Hell furikake i et tett glass og oppbevar mørkt. Holdbar i minst to måneder.
I Japan og flere andre asiatiske land bruker de furikake som «pålegg» på risen. Grunnsmakene er sesamfrø, tørket tang, m og varierer smaken med ingredienser som frysetørket laks, egg eller grønnsaker, eller blander inn tørkede blomster eller sitrusskall for fargenes skyld. Smak og aroma minner om fisk eller sjømat.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.