Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nudelsuppe med kylling

Nudelsuppe med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet (med skinn)
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 7,5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 cm finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 ss eller tørr sherry (kan utelates) risvin
  • 2 ts sesamolje

Til servering

  • 180 g risnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 stk. vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 2 ts svarte sesamfrø (eller hvite, ristede)
  • 2 stilker thaibasilikum
  • 1 ts chiliflakes
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig nudelsuppe med saftig kylling og sprø grønnsaker. Her er det store muligheter for variasjon - bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, og sjongler med smakstilsetningene i buljongen! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet (med skinn)
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 7,5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 cm finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 ss eller tørr sherry (kan utelates) risvin
  • 2 ts sesamolje

Til servering

  • 180 g risnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 stk. vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 2 ts svarte sesamfrø (eller hvite, ristede)
  • 2 stilker thaibasilikum
  • 1 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med olje og stek kyllingfilétene i en stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Ha kyllingbuljong i en romslig kjele og tilsett hvitløk i tynne skiver og hakket ingefær og chili i tynne ringer eller strimler. Kok opp og smak til med soyasaus, sukker, risvin/sherry og sesamolje. Juster med salt og pepper etter smak. Hold kraften varm.
  3. Kok eggenudlene etter anvisning på pakken.
  4. Del pak choy i fire på langs og finsnitt vårløk.
  5. Skjær kyllingfilet i skiver.
  6. Fordel nudler og kyllingfilet i skåler og legg i pak choy/spinat, bønnespirer og vårløk. Hell over kokende buljong og pynt med sesamfrø, thaibasilikum og chiliflak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 07:20:25