Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nudelsuppe med kylling

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (med skinn)
  • 2 ss olje til steking
  • 7,5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 cm finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 ss eller tørr sherry (kan utelates) risvin
  • 2 ts sesamolje

Til servering

  • 180 g risnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 stk. vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 2 ts svarte sesamfrø (eller hvite, ristede)
  • 2 stilker thaibasilikum
  • 1 ts chiliflakes
Del

Nudelsuppe med kylling

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig nudelsuppe med saftig kylling og sprø grønnsaker. Her er det store muligheter for variasjon - bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, og sjongler med smakstilsetningene i buljongen! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (med skinn)
  • 2 ss olje til steking
  • 7,5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 cm finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 ss eller tørr sherry (kan utelates) risvin
  • 2 ts sesamolje

Til servering

  • 180 g risnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 stk. vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 2 ts svarte sesamfrø (eller hvite, ristede)
  • 2 stilker thaibasilikum
  • 1 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med olje og stek kyllingfilétene i en stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Ha kyllingbuljong i en romslig kjele og tilsett hvitløk i tynne skiver og hakket ingefær og chili i tynne ringer eller strimler. Kok opp og smak til med soyasaus, sukker, risvin/sherry og sesamolje. Juster med salt og pepper etter smak. Hold kraften varm.
  3. Kok eggenudlene etter anvisning på pakken.
  4. Del pak choy i fire på langs og finsnitt vårløk.
  5. Skjær kyllingfilet i skiver.
  6. Fordel nudler og kyllingfilet i skåler og legg i pak choy/spinat, bønnespirer og vårløk. Hell over kokende buljong og pynt med sesamfrø, thaibasilikum og chiliflak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 26.03.2023 20:17:32