Kyllingsommerfugl med sesamnudler

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kyllingfilet er lett å ty til når man skal ha kjapp mat. Om du deler kyllingfileten på langs, går det enda raskere å steke den. Sammen med nudler, peanøttsaus og sesamolje får du en spennende hverdagsmiddag full av spennende smaker. 

Ingredienser

  • 1 stk kyllingfilet
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss olje til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 50 g fullkornnudler
  • 1 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss lys soyasaus
  • ca. 1 krm kajennepepper (smak til)
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss vann
  • 1 stk strimlet vårløk
  • 1 båt lime

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Legg kyllingfileten flatt på en skjærefjøl og lag et dypt snitt i den på langs. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom. Brett ut fileten slik at den blir dobbelt så stor, og bruk hånden til å klemme den flat. Lag “hale” ved å lage et snitt i den tynneste delen av fileten.

2. Dryss sesamfrø på begge sider av fileten og stek den i olje i en middels varm stekepanne, ca. 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Sett pannen til side og la kjøttet hvile i pannen til resten av maten er ferdig.

3. Kok nudlene etter anvisning på pakken.

4. Mens nudlene koker, visp sammen peanøttsmør, soyasaus, kajennepepper, sesamolje og vann. Hell av vannet på de ferdige nudlene, og vend dem inn i sausen sammen med finstrimlet vårløk.

Legg opp maten på en tallerken sammen med en limebåt til å presse over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.