Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Øldampede blåskjell med pølser

Dampede blåskjell med øl og pølser

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. hvitløkpølse eller annen smaksrik pølse i biter
  • 2 ss eller rapsolje olivenolje
  • 3 dl øl (bayer eller mørkere, etter din smak)
  • 3 ss hakket persille

Rød majones:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss ketchup eller chilisaus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåskjell er tilgjengelig i fiskedisken året rundt, men er aller best om vinteren. Og en stor, dampende gryte med blåskjell kan være med på å stagge lengselen etter sommer og sol når vinteren er på sitt mørkeste! Her har vi dampet skjellene i øl, og lagt noen gode, grove pølser i gryta. Servert med rød majones og godt brød er dette skikkelig kosemat.

 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. hvitløkpølse eller annen smaksrik pølse i biter
  • 2 ss eller rapsolje olivenolje
  • 3 dl øl (bayer eller mørkere, etter din smak)
  • 3 ss hakket persille

Rød majones:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss ketchup eller chilisaus

Slik gjør du

  1. Skyll blåskjellene i kaldt vann, fjern byssustråder og rur. Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes. 
  2. Finhakk løk og stilkselleri. Varm olje i en romslig gryte og fres løk og selleri myk og blank.
  3. Tilsett blåskjell og pølsebiter og hell i øl. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Dette tar bare noen minutter. Bruk en stor sleiv og rør i gryten slik at alle skjellene får litt av ølkraften på seg. Smak eventuelt tilmed litt salt og kvernet pepper.
  4. Dryss over hakket persille og server med ferskt brød og rød majones.
  5. Rød majones: La alle ingrediensene til majonesen bli romtempererte. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping. Bland inn hvitløk, finhakkede soltørkete tomater og ketchup/chilisaus, og smak til med salt og pepper.
Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt. Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i kjøleskap i minst to uker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2024 15:21:00