Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Øldampede blåskjell med pølser

Dampede blåskjell med øl og pølser

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss eller rapsolje olivenolje
  • 3 stk. hvitløkpølse eller annen smaksrik pølse i biter
  • 3 dl øl (bayer eller mørkere, etter din smak)
  • 3 ss hakket persille

Rød majones:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss ketchup eller chilisaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1228 kcal
Fett 98 g
Protein 72 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåskjell er tilgjengelig i fiskedisken året rundt, men er aller best om vinteren. Og en stor, dampende gryte med blåskjell kan være med på å stagge lengselen etter sommer og sol når vinteren er på sitt mørkeste! Her har vi dampet skjellene i øl, og lagt noen gode, grove pølser i gryta. Servert med rød majones og godt brød er dette skikkelig kosemat.

 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss eller rapsolje olivenolje
  • 3 stk. hvitløkpølse eller annen smaksrik pølse i biter
  • 3 dl øl (bayer eller mørkere, etter din smak)
  • 3 ss hakket persille

Rød majones:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss ketchup eller chilisaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1228 kcal
Fett 98 g
Protein 72 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt. Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i kjøleskap i minst to uker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 08.11.2024 00:29:37