Blåskjell med tomat og kapers

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En stor gryte med nydampede friske blåskjell midt på bordet, litt godt brød og noe kaldt i glasset – mer er det ikke som skal til for å skape skikkelig god stemning. 

Ingredienser

  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. rødløk
  • 500 g tomat
  • 4 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts chiliflakes
  • 3 ss kapers
  • 2 dl øl , gjerne alkoholfritt
  • 1 dl hakket frisk dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. ferskt brød

Slik gjør du

  1. Sjekk at blåskjellene er friske og fjern byssustråden. Sett blåskjellene kaldt til de skal kokes.
  2. Skjær løk i tynne båter og tomater i båter.
  3. Varm olivenolje i en vid kjele og fres løk, tomater, hvitløk og chiliflak i 5 minutter.
  4. Tilsett kapers og øl. Kok opp. Ha i blåskjell og bruk en stor skje til å vende dem inn i tomatene.
  5. Sett på lokk og damp skjellene i ca. 10 minutter, eller til de har åpnet seg. Dryss over frisk dill, litt salt og noen drag med pepperkvernen.

Server skjellene fra kjelen sammen med ferskt brød.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.