Ingredienser

  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. rødløk
  • 500 g tomat
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts chiliflakes
  • 3 ss kapers
  • 2 dl øl , gjerne alkoholfritt
  • 1 dl hakket frisk dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. ferskt brød
Del

Blåskjell med tomat og kapers

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En stor gryte med nydampede friske blåskjell midt på bordet, litt godt brød og noe kaldt i glasset – mer er det ikke som skal til for å skape skikkelig god stemning. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. rødløk
  • 500 g tomat
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts chiliflakes
  • 3 ss kapers
  • 2 dl øl , gjerne alkoholfritt
  • 1 dl hakket frisk dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. ferskt brød

Slik gjør du

  1. Sjekk at blåskjellene er friske og fjern byssustråden. Sett blåskjellene kaldt til de skal kokes.
  2. Skjær løk i tynne båter og tomater i båter.
  3. Varm olivenolje i en vid kjele og fres løk, tomater, hvitløk og chiliflak i 5 minutter.
  4. Tilsett kapers og øl. Kok opp. Ha i blåskjell og bruk en stor skje til å vende dem inn i tomatene.
  5. Sett på lokk og damp skjellene i ca. 10 minutter, eller til de har åpnet seg. Dryss over frisk dill, litt salt og noen drag med pepperkvernen.

Server skjellene fra kjelen sammen med ferskt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant