Hvitvinsdampede blåskjell

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Blåskjell er noe av det enkleste i hele verden å tilberede. I tillegg er det sommermat av himmelsk kaliber. Skal du plukke blåskjell selv bør du først sjekke om det er trygt å plukke blåskjell der du er. 

Ingredienser

  • 1 kg friske blåskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  2. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
  3. Dryss over hakket persille og server med godt brød.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.