Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mini pavlova med lune bjørnebær

Mini pavlova med lune bjørnebær

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunner:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker , gjerne finkornet
  • 2 ss maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl kremfløte

Lune bjørnebær:

  • 400 g frosne bjørnebær , eventuelt skogsbær
  • 0,5 dl sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. hel kanel
  • eventuelt saft fra ca. 0,25 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova er en favoritt! Sprø marengs med en seig og god kjerne i små porsjoner, toppet med fløyelsmyk eggekrem og lune bjørnebær - altså; en perfekt dessert til jul eller nyttår!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunner:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker , gjerne finkornet
  • 2 ss maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl kremfløte

Lune bjørnebær:

  • 400 g frosne bjørnebær , eventuelt skogsbær
  • 0,5 dl sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. hel kanel
  • eventuelt saft fra ca. 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

3. Sikt maisenna og ha i hvitvinseddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott. 

4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.

5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

8. Smelt sukker i en liten kjele. Når sukkeret begynner å få farge, trekk kjelen av platen og hell i bjørnebær. Sett kjelen tilbake på platen med lav varme. Skrap ut frø av vaniljestangen og ha vaniljefrøene i kjelen sammen med kanelstang. La bærene trekke til karamellen er løst opp. Obs! Ikke så mye at de går helt i stykker. Smak eventuelt til med litt mer sukker eller sitronsaft.  

9. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene.

10. Topp med lune bjørnebær rett før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 24.07.2024 20:42:33