Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mini doughnuts med sitronglasur

Mini doughnuts med sitronglasur

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 mini doughnuts.

  • 200 g gresk yoghurt
  • 2 stk. egg
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 150 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 l nøytral olje
  • ca. 1 dl sukker

Sitronglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts gul konditorfarge (valgfritt)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små luftige friterte munnfuller. Mini doughnuts er snacksen for deg som elsker doughnuts, men har lyst til å lage en enkel versjon som ikke tar så mye tid. Server med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 mini doughnuts.

  • 200 g gresk yoghurt
  • 2 stk. egg
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 150 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 l nøytral olje
  • ca. 1 dl sukker

Sitronglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts gul konditorfarge (valgfritt)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sett oljen til avkjøling når du er ferdig med stekingen. Når oljen er helt kald, kan du sile den og ta vare på den til neste gang du skal fritere (om den ser bra ut og lukter greit), eller helle den i en melkekartong e.l og kaste den i restavfallet. 

Mini doughnuts med sitronglasur

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 17.06.2024 02:14:40