Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Minicroissanter

Ingredienser

  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel
Del

Minicroissanter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er enkelt å lage croissanter med ferdige butterdeigsplater fra butikken. Kjevle litt, skjær dem i trekanter, rull trekantene sammen, pensle dem og stek. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel

Slik gjør du

  1. Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra. 
  3. Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
  4. Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
  5. Pensle med egg og stek croissantene i ovnen på 225°C i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.

Server minicroissantene med litt syltetøy eller sjokolade og en god kopp kaffe.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB15 27.01.2023 21:35:48