Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Moules-frites

Moules frites - blåskjell med pommes frites

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss smør
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Moules frites er en klassisk og tradisjonell måte å servere blåskjell på, med røtter i Belgia og nordkysten av Frankrike. En gang fattigmannskost, i dag elsket restaurantmat som du veldig enkelt lager hjemme.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss smør
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server skjellene rykende varme med en god majones og pommes frites eller ovnsstekte potetbåter.

Norske blåskjell kjøpt i butikk er alltid trygge å spise. Sanker du ville blåskjell, så sjekk alltid Mattilsynets blåskjellvarsel for å forsikre deg om at skjellene er friskmeldte.

Moules-frites

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB12 06.06.2023 01:34:46