Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lemonbars

Lemon bars

Ingredienser

porsjoner

En kake er nok til 8-10 porsjoner.

  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 120 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker

Sitronfyll

  • 2 stk. sitron
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ss maisenna
  • 50 g smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den amerikanske klassikeren lemon bar - mørdeigbunn med fløyelsmyk sitrontopping - er så fantastisk god og frisk, og passer like godt til en kopp kaffe som til dessert. Vår variant er laget med hele sitronen, noe som gir kaken en liten bitter snert.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En kake er nok til 8-10 porsjoner.

  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 120 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker

Sitronfyll

  • 2 stk. sitron
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ss maisenna
  • 50 g smør

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk en kniv og løsne kaken langs formen. Løft den forsiktig ut ved hjelp av bakepapiret. Del kaken i jevnstore biter. Dryss gjerne litt melis over før du serverer. Kaken holder seg fint i en tett boks i romtemperatur i 3-4 dager.

Sitroner varierer veldig i syrlighet og saftighet. Også tykkelsen på skallet varierer, og om du har sitroner med tykk, hvit hinne vil det gjøre kaken veldig besk. Da er det bedre å rive skallet fint og presse saften av begge sitronene framfor å bruke en hel sitron. 

Lemonbars

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2024 05:24:41