Lagre

Ingredienser

  • saften av 2 stk. sitron
  • saften av 0,5 stk. appelsin
  • 1,25 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

138kcal

Energi

0g

Fett

1.3g

Protein

30.0g

Karbohydrater

0.1mg

Jern

Del

Appelsin- og sitronsorbet

(9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på en sunn dessert, som også ser lekker ut? Sorbeten er et friskt pust og en kald avslutningsrett som passer etter et større måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • saften av 2 stk. sitron
  • saften av 0,5 stk. appelsin
  • 1,25 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

138kcal

Energi

0g

Fett

1.3g

Protein

30.0g

Karbohydrater

0.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Del sitroner og appelsiner i to. Press ut saften med en presse og mål opp mengden med saft som skal brukes.
  2. Legg de pressede, halve sitronene i dypfryser.
  3. Kok opp vann og sukker, tilsett appelsin- og sitronsaft. Kok opp på nytt og avkjøl i en bred boks. Sett i frys i 3-4 timer.
  4. Kjør sitronsorbeten i matprosessor sammen med en eggehvite like før servering.
Tips: Det varierer med væskemengde fra frukt til frukt. 1 1/4 dl sitronsaft og 1/2 dl appelsinsaft er den ideelle mengden til en porsjon med én eggehvite.

Server sorbeten i de frosne, halve sitronene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant