Lammeskav i lefse

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammeskav egner seg utmerket i denne retten som er inspirert av gresk gyros. Deilige smaker pakket i tynne, ferske hvetelefser. Server med en enkel yoghurtdressing og tomatsalat. 

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 12 stk rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss rødvinseddik

Tomatsalat:

  • 2 stk tomat
  • 12 stk agurk
  • 12 stk rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 pose blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek lammeskav, løk og hvitløk til kjøttet er stekt og løken begynner å bli myk. Krydre med salt, pepper og oregano og hell i rødvinseddik. Sett til side og hold varmt.
  3. Finhakk tomat, agurk og løk og bland i en bolle med eddik, olje, salt og pepper.
  4. Varm lefsene raskt i en tørr stekepanne.
  5. Fyll lefsene med salat, lammeskav og yoghurtdressing.

 

De tynne lefsene kan godt erstattes av pitabrød eller tortillalefser.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.