Pasta med lammeskav

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammeskav er enkelt å tilberede, og passer godt sammen med pasta i en kjapp hverdagsmiddag i lammesesongen. Her har vi brukt pastarør, men du kan gjerne bruke andre typer pasta.

Ingredienser

  • 400 g pasta penne eller annen type pasta
  • 400 g lammeskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 stk vårløk i tynne skiver
  • 1 stk fennikel i små biter
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 stk hakket rød chili
  • 1 beger kesam original, 8 % eller créme fraîche
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken eller bruk rester av kokt pasta.
  2. Varm en stekepanne og tilsett margarin. Fres lammeskavet i to omganger til det har fått fin farge. Ha det over i en bolle.
  3. Smelt resten av margarinen og fres grønnsaker raskt. Ha lammeskavet tilbake i stekepannen og tilsett kesam. Kok opp og smak til med salt, pepper og frisk timian.
Ha i litt av kokevannet fra pastaen om sausen virker for tykk.
  1. Vend pasta inn i blandingen av kjøtt, grønnsaker og saus. Server i dype skåler. Revet parmesan eller annen fast ost smaker  godt til pastaen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.