Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekjøttdeig med bønnepuré og pinjekjerner

Lammekjøttdeig med bønnepuré og pinjekjerner

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss libanesisk krydderblanding
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 ss hakket bladpersille

Hvit bønnepuré:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt, krydret lammekjøttdeig og fløyelsmyk, hvit bønnepuré med ristede pinjekjerner på toppen er kosemat som bringer tankene til varme kvelder på en café ved Middelhavet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss libanesisk krydderblanding
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 ss hakket bladpersille

Hvit bønnepuré:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttet skifter farge og løken blir myk. Krydre med salt og libanesisk krydderblanding.
  3. Ta pannen av varmen og vend halvparten av pinjekjernene.
  4. Skyll bønner godt og ha dem i en hurtigmikser med sitronskall og -saft, hvitløk, tahini og malt koriander. Kjør mikseren til bønnene er helt most. Spe med olje til du har en kremete, glatt masse. Smak til med salt og kvernet pepper.
  5. Bre bønnepureen ut på et fat eller flere små tallerkener, og fordel kjøttblandingen over. Dryss resten av pinjekjernene og hakket persille på toppen.

Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

Libanesisk krydderblanding består av 1 ss malt kanel, 1 ts salt, 2 ss malt spisskummen, 1 ts malt koriander, 1 ts revet muskatnøtt, 1 ts pepper og 0,25 ts malt allehånde. Har du ikke alle krydderne, så erstatt dem gjerne med de krydder eller urter du har for hånden. Smak deg fram.

 
Tahini er en pasta av sesamfrø som brukes mye i matlaging i Midtøsten. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 16:48:20