Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekjøttdeig med bønnepuré og pinjekjerner

Lammekjøttdeig med bønnepuré og pinjekjerner

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 200 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss libanesisk krydderblanding
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 ss hakket bladpersille

Hvit bønnepuré:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt, krydret lammekjøttdeig og fløyelsmyk, hvit bønnepuré med ristede pinjekjerner på toppen er kosemat som bringer tankene til varme kvelder på en café ved Middelhavet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 200 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss libanesisk krydderblanding
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 ss hakket bladpersille

Hvit bønnepuré:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Libanesisk krydderblanding består av 1 ss malt kanel, 1 ts salt, 2 ss malt spisskummen, 1 ts malt koriander, 1 ts revet muskatnøtt, 1 ts pepper og 0,25 ts malt allehånde. Har du ikke alle krydderne, så erstatt dem gjerne med de krydder eller urter du har for hånden. Smak deg fram.

Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

Tahini er en pasta av sesamfrø som brukes mye i matlaging i Midtøsten. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB15 21.05.2025 12:45:24