Lammekjøttdeig med bønnepuré og pinjekjerner

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stekt, krydret lammekjøttdeig og fløyelsmyk, hvit bønnepuré med ristede pinjekjerner på toppen er kosemat som bringer tankene til varme kvelder på en café ved Middelhavet.

Ingredienser

  • 200 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss libanesisk krydderblanding
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 ss hakket bladpersille

Libanesisk krydderblanding:

  • 1 ss malt kanel
  • 1 ts salt
  • 2 ss malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts pepper
  • 14 ts malt allehånde

Hvit bønnepuré:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 12 stk sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 12 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 12 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttet skifter farge og løken blir myk. Krydre med salt og libanesisk krydderblanding.
  3. Ta pannen av varmen og vend halvparten av pinjekjernene.
  4. Skyll bønner godt og ha dem i en hurtigmikser med sitronskall og -saft, hvitløk, tahini og malt koriander. Kjør mikseren til bønnene er helt most. Spe med olje til du har en kremete, glatt masse. Smak til med salt og kvernet pepper.
  5. Bre bønnepureen ut på et fat eller flere små tallerkener, og fordel kjøttblandingen over. Dryss resten av pinjekjernene og hakket persille på toppen.

Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

Har du ikke alle krydderne til den libanesiske krydderblandingen, så erstatt den gjerne med de krydder eller urter du har for hånden. Smak deg fram.
Tahini er en pasta av sesamfrø som brukes mye i matlaging i Midtøsten. Du får tahini i velassorterte matbutikker og innvandrerbutikker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.