Lammekjøttdeig med bønnepuré og pinjekjerner

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt, krydret lammekjøttdeig og fløyelsmyk, hvit bønnepuré med ristede pinjekjerner på toppen er kosemat som bringer tankene til varme kvelder på en café ved Middelhavet.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss libanesisk krydderblanding
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 ss hakket bladpersille

Hvit bønnepuré:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttet skifter farge og løken blir myk. Krydre med salt og libanesisk krydderblanding.
  3. Ta pannen av varmen og vend halvparten av pinjekjernene.
  4. Skyll bønner godt og ha dem i en hurtigmikser med sitronskall og -saft, hvitløk, tahini og malt koriander. Kjør mikseren til bønnene er helt most. Spe med olje til du har en kremete, glatt masse. Smak til med salt og kvernet pepper.
  5. Bre bønnepureen ut på et fat eller flere små tallerkener, og fordel kjøttblandingen over. Dryss resten av pinjekjernene og hakket persille på toppen.

Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

Libanesisk krydderblanding består av 1 ss malt kanel, 1 ts salt, 2 ss malt spisskummen, 1 ts malt koriander, 1 ts revet muskatnøtt, 1 ts pepper og 0,25 ts malt allehånde. Har du ikke alle krydderne, så erstatt dem gjerne med de krydder eller urter du har for hånden. Smak deg fram.

 
Tahini er en pasta av sesamfrø som brukes mye i matlaging i Midtøsten.