Libanesisk lam og ris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammekjøttdeig har en deilig mild lammesmak, og egner seg godt i denne barnevennlige middagsretten. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 212 dl langkornet middagsris
  • 12 l hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 30 g pistasjenøtter
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk persille
  • 2 dl gresk yoghurt

Banket agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • saften av 12 stk sitron
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Varm en dyp stekepanne med olje og stek kjøttdeig raskt til den skifter farge. Krydre med salt og pepper.
  2. Finhakk løk og hvitløk og ha det i pannen sammen med kjøttet. Fres videre til løken er myk og blank.
  3. Tilsett ris og fres i et minutt.
  4. Hell i buljong og kok opp. Rør om av og til. Senk varmen, sett på lokk og la alt småkoke til risen er gjennomkokt og all væske er absorbert, ca 20 minutter. Trekk pannen av varmen og la retten hvile i 5 minutter.
  5. Vend inn grovhakket pistasjnøtter og mynte.
  6. Vask agurken og fjern evt noe av skallet.
  7. Legg agurken på en skjærfjøl og bruk et kjevle eller en stor tresleiv til å slå den i biter (stopp for den har blitt helt most )
  8. Ha bitene i en skål og bland inn resten av ingrediensene. 
  9. Server med en stor skje gresk yoghurt
Ris og kjøtt som koker sammen kan varieres på mange ulike måter. Tilsett frosne erter, hakket paprika eller tomat, spinat eller andre typer nøtter og varier med andre krydder for å lage din helt egen favorittvariant.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.