Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Libanesisk ris og lam med banket agurksalat

Libanesisk lam og ris

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2,5 dl langkornet middagsris
  • 0,5 l hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 30 g pistasjnøtter
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk persille

Banket agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekjøttdeig har en deilig mild lammesmak, og egner seg godt i denne barnevennlige middagsretten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2,5 dl langkornet middagsris
  • 0,5 l hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 30 g pistasjnøtter
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk persille

Banket agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ris og kjøtt som koker sammen kan varieres på mange ulike måter. Tilsett frosne erter, hakket paprika eller tomat, spinat eller andre typer nøtter og varier med andre krydder for å lage din helt egen favorittvariant.
 

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Libanesisk ris og lam med banket agurksalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB12 18.06.2024 09:00:55