Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med kålsalat og fylte jalapeños

Burger med kålsalat og fylte jalapeños

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Fylte jalapeños:

  • 4 stk. jalapeño
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 20 g blåmuggost
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 75 g bacon

Råsyltet rødløk:

  • 0,5 stk. finsnittet rødløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl vann

Kålsalat:

  • 80 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i fine strimler

Tilbehør:

  • 4 ss bbq-saus
  • 4 stk. hamburgerbrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Burger er klassisk streetfood. En saftig buger med en crispy kålsalat, en fyldig blåmuggkremost, råsyltet rødløk og spicy fylte jalapeños med bacon er definitivt en spennende rett å servere på sommerens fester! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Fylte jalapeños:

  • 4 stk. jalapeño
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 20 g blåmuggost
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 75 g bacon

Råsyltet rødløk:

  • 0,5 stk. finsnittet rødløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl vann

Kålsalat:

  • 80 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i fine strimler

Tilbehør:

  • 4 ss bbq-saus
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For midlere smak: fjern både stilk og frø fra jalapeñoene.
Legge gjerne de fylte jalapeñosene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir for å la overflødig fett renne av.
Grill? Grill burgeren 4-5 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt på grillen.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 15.07.2024 04:32:44